Hamlet

Trapped between Enlightenment and Downfall

London Toast Theatre and HamletScenen was the proud co-producers of Hamlet at Shakespeare Festival at Kronborg Castle in August 2017.

The clash between the new and the old world is raging. Brutal traditions are facing the challenge of knowledge and education, and hierarchies are on the point of toppling, when the ideological, impassioned exchange student, Hamlet returns home from the University of Wittenberg to attend his father’s funeral in Kronborg.

Vivienne McKee is starring as Gertrude together with Cyron Melville as Hamlet and Natalie Madueño as Ophelia in this international Nordic Noir production of William Shakespeares masterpiece.

Mike Sheridan has composed the score for the show (read more on murmur.dk).

Hamlet - Kronborg - 2017

Marvelously mashed and cleverly cut to create a modernist classic ‘Hamlet’ ★★★★★★
Read the review in English • cphpost.dk

Vivienne McKee - Kronborg

En anden side af Vivienne McKee og ny musik fra Mike Sheridan er med til at gøre denne sommers opsætning af Hamlet på Kronborg til en enestående oplevelse. HamletScenen præsenterer i samarbejde med London Toast Theatre Hamlet på Shakespeare Festival 2017.

Vivienne McKee i en helt anden rolle
Engelskfødte Vivienne McKee har for længst vundet publikums hjerter med sin crazy komik. Nu kan hun opleves i en helt anden rolle: Til sommer spiller hun Hamlets mor Gertrud i Shakespeare Festivals internationale opsætning af Hamlet i en helt ny bearbejdning. Forestillingen har verdenspremiere 1. august 2017 på Kronborg Slot og spiller frem til den 19. august 2017.

Vivienne McKee udtaler: ”Gertrud er en af de vigtigste kvinder i dramatisk historie. Hun er dronning af Danmark, Kong Hamlets enke, nygift hustru til kongens bror, Claudius, og mor til Hamlet, prins af Danmark. Alt i alt er hun både årsag og virkning til Hamlets handlinger, og som sådan et dramatisk omdrejningspunkt i Hamlet. At spille rollen som Gertrud med Kronborg Slot som baggrundskulisse er en uimodståelig mulighed.”

Instruktør på opsætningen af Hamlet, og kunstnerisk leder på HamletScenen, Lars Romann Engel, glæder sig til at arbejde med Vivienne McKee. Han udtaler: ”Vivienne McKee er en spændende og karismatisk skuespillerinde, som har en stor og alsidig scenekunstnerisk erfaring med sig i kraft af sit virke både i England og Danmark. Vivienne i rollen som Gertrud er et scoop for produktionen, og hun vil helt sikkert sætte ild til den berømte karakter med overraskende styrke og vovemod.”

Vivienne McKee er kendt i den brede offentlighed som lattermild frontfigur i de årlige Crazy Christmas Cabaret’s, der siden 1980’erne er blevet en fast juletradition for tusindvis af danskere, som hvert år griner julen ind sammen med London Toast Theatre i Tivolis Glassal. Vivienne McKee er uddannet skuespiller fra The Bristol Old Vic Theatre School, som blev etableret af den store skuespiller og Shakespearefortolker Sir Laurence Olivier i 1946. Hun har gennem årene medvirket i en lang række Shakespeareproduktioner. Vivienne McKee flyttede til Danmark i 1980, hvor hun sammen med sin mand, Søren Hall, etablerede London Toast Theatre i 1982.

dr.dk